Högtidlig signeringsceremoni vid Rosenbad

Nordic Paper Holding AB byter ägare. Vid en högtidlig signeringsceremoni på Rosenbad träffades representanter från Nordic Paper och Shanying Paper International.

Nordic Papers vd Per Bjurbom signerade tillsammans med Shanyings styrelseordförande Wu Mingwu kontraktet, vilket bevittnades av bland andra näringsminister Mikael Damberg samt en delegation på cirka 40 tillresta kinesiska representanter.

- Vi ser verkligen fram mot det nya ägarskapet. Det här är en långsiktig industriell ägare och det tror vi blir bra för företaget och de anställda framgent. Att få vara på med på en signeringsceremoni är så klart något utöver det vanliga, säger Per Bjurbom.

Shanying är en ledande kinesiska tillverkare av förpackningspapper, well-råvara och förpackningslösningar. Shanying äger och driver bland annat två pappersbruk med en sammanlagd kapacitet på 3,5 miljoner ton, en hamn, samt ett antal företag för handel av returfiber i Europa och USA.

Totalt gör det här Shanying till ett av Kinas absolut största pappers- och förpackningstillverkare med global inriktning. Koncernen har idag cirka 9 000 anställda.

För Nordic Paper och samtliga anställda innebär ägarbytet inga förändringar i dagsläget.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer