Essity och Microsoft inleder samarbete kring Internet of Things

Hygien- och hälsobolaget Essity och Microsoft inleder ett samarbete för att dra nytta av kraften i big data och molntjänster genom Microsofts plattform Azure. Samarbetet syftar till att ytterligare stärka Essitys innovationsarbete för att skapa marknadsledande produkter och lösningar inom hygien och hälsa runt om i världen.

Essity kommer att implementera Microsofts molnplattform Azure. Azure är en samling integrerade molntjänster som används för att skapa, distribuera och hantera program via Microsofts globala nätverk av datacenters.

Essity, som utvecklar, producerar och säljer några av världens mest kända hygien- och hälsoprodukter, däribland de världsledande varumärkena Tork och TENA, började använda big data och Internet of Things (IoT)-lösningar för cirka fyra år sedan. TENA Identifi, ett digitalt verktyg som förenklar inkontinensutredningar inom äldreomsorgen, var den första produkten utvecklad för att med hjälp av sensorteknik registrera en individs urinläckagemönster. Den registrerade informationen omvandlas till en rapport som ger fördjupad kunskap om individuella läckagemönster och urinmängder. Informationen hjälper personal att skapa individuella omvårdnadsplaner med anpassade tider för toalettbesök och möjliggör anpassade produktval – något som förbättrar inkontinensvården och möjliggör en mer patientnära vård och omsorg.

År 2014 revolutionerade Tork, Essitys globalt ledande varumärke inom kategorin Professionella hygienprodukter, lokalvården genom att erbjuda en IoT-lösning för idrottsarenor, nöjesparker, sjukhus, flygplatser och kontor runt om i världen. Genom prisbelönta Tork EasyCubeTM, webbanslutna behållare för tvål och pappershanddukar, ges lokalvårdare och facility managers information i realtid för att säkerställa att tvål, handsprit, pappershanddukar och toalettpapper aldrig tar slut. Tork EasyCubeTM bidrar till sänkta kostnader, förbättrad kundupplevelse och att en högre hygienstandard uppnås samtidigt som den sparar tid för städpersonal som kan arbeta mer effektivt.

– Varje dag förbättrar Essity välbefinnandet för miljoner människor runt om i världen genom våra produkter och lösningar inom hygien och hälsa. Vi är världsledande inom produktdesign och kvalitet, men i dagens digitala värld måste vi hela tiden intensifiera vårt innovationsarbete. Samarbetet med Microsoft kommer att bidra till ökat värde och förbättrad service för våra kunder och konsumenter. Genom vårt starka engagemang inom forskning och utveckling kommer digitala innovationer i kombination med våra starka varumärken att underlätta människors vardag, säger Robert Sjöström, SVP Strategy & Business Development, Essity.

- Vi är stolta över att få vara en samarbetspartner på Essitys digitala förändringsresa. Samarbetet gör det möjligt för Essity att nyttja en ny digital molnplattform för att leverera ännu bättre produkter och tjänster. Genom att använda IoT och avancerad dataanalys har Essity möjlighet att skapa ytterligare nytta för sina kunder och konsumenter med hygien- och hälsolösningar i världsklass ", säger Joacim Damgard, vd, Microsoft Sweden.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer