Nordic Paper sålde bakverk för 20 000 till Barncancerfonden

Smaka på Värmland är en jättelik matmässa som i år arrangerades utanför Kristinehamn. Nordic Paper som är en av de största arbetsgivarna i Kristinehamn fanns på plats på evenemanget.

Totalt har Nordic Paper fyra olika pappersbruk, samt två olika pappersinriktningar. I Bäckhammar och Åmotfors tillverkas det kraftpapper medan Säffle och Greåkerfabrikerna tillverkar Natural Greaseproofpapper. Något som används vid bakning och matlagning.

Av den anledningen samarbetar Nordic Paper bland annat med Svenska Bagarlandslaget och det var tillsammans med dem tillverkning av bakverk skedde på Smaka på Värmlandsmässan. Bakverk som sedan såldes till förmån för Barncancerfonden. Totalt genererade försäljningen 16 000 kronor, men för att få en jämnare summa skänker företaget 20 000 kronor till Barncancerfonden.

- Vi försöker att göra något sådant här varje år. Vi har tidigare varit med och samlat in pengar till Rosa bandets cancerforskning, men även skänkt pengar till Bris liksom till katastrofhjälp runtom i världen, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig på Nordic Paper.

Årets insamlade summa på 16 000 kronor är något av "all time high" och då kändes det bra att kunna lägga till ett par tusen för att sedan sätta in 20 000 kronor till Barncancerfonden.

I köket under Smaka på Värmlandshelgen stod bland andra Jesper Långström, känd från morgonprogram på tv.

- För oss är det här inte jobb utan något som vi ser som kul. Dessutom går pengarna till välgörande ändamål vilket gör att det känns ändå bättre, kommenterar Jesper Långström, som är Bagarlandslagets coach och utbildningsansvarig.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer