Arctic Paper investerar i hållbar vattenkraft i Munkedals bruk

Den 12 mars beslutade styrelsen för Arctic Paper att investera 70 miljoner kronor i en expansion av vattenkraftverket vid bruket i Munkedal, vilket stärker brukets hållbarhetsprofil. Investeringen kommer att fördubbla mängden av Arctic Paper Munkedals energiförsörjning som produceras av miljövänlig vattenkraft, vilket ökar brukets energisjälvförsörjning. Slutförandet av projektet
planeras för sista kvartalet 2019.

- Vi tror på att papper är ett material för framtiden, både som ett medium för kommunikation men också som ett naturligt material baserat på förnybara resurser. Utbyggnaden av vattenkraft ger oss hållbar energi till en rimlig kostnad vilket stärker vår konkurrenskraft, säger Per Skoglund, VD för Arctic Paper S.A.

Alla nödvändiga tillstånd är godkända. Under konstruktionsfasen planerar koncernen att finansiera projekten med egna medel. Efter genomförandet av projektet refinansieras kostnaderna med bankkrediter. Arctic Paper har redan tecknat en avsiktsförklaring med Swedbank för refinansiering.

Arctic Paper Munkedals är branschledare inom vattenanvändning, endast 3m3 vatten används per ton papper. Ett lägre, koncentrerat vattenflöde kräver mindre energi, och fördubblingen av användningen av miljövänlig vattenkraft är ett steg i att göra hela produktionsprocessen ännu mer hållbar.

Arctic Paper Munkedal tillverkar högkvalitativt obestruket, träfritt grafiskt papper, främst under varumärket Munken. Munken är ett av de främsta varumärkena inom grafiskt papper och sortimentet tillgodoser ett brett spektrum av behov, särskilt inom boktryck, reklam- och marknadsföringsmaterial. Bruket har en produktionskapacitet på 160 000 ton.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer

  •  
  • 3 apr 2018 21:15

  •  
  • 3 apr 2018 21:15

  •  
  • 3 apr 2018 21:15