Hållbarhet i fokus när framtidens kvinnliga företagsledare besökte Stora Enso i Skutskär

Ett tjugotal kvinnliga civilingenjörsstudenter från Female Leader Engineer har besökt Stora Ensos massabruk i Skutskär utanför Gävle. De fick en inblick i Stora Ensos verksamhet och vilka karriärmöjligheter som finns för ingenjörer i ett globalt och modernt skogsindustriföretag.

Female Leader Engineer är ett initiativ för att lyfta fram unga framstående kvinnliga civilingenjörsstudenter och skapa en plattform mellan dessa och svenska industriföretag. I år är Stora Enso ett av partnerföretagen tillsammans med Volvo, SSAB, Ericsson, Fortum, Scania, Sandvik och Skanska.

Genom Female Leader Engineer får partnerföretagen möjlighet att träffa och lära känna unga och kompetenta personer med potential för framtida ledarroller. Deltagarna studerar vid olika ingenjörsprogram på Chalmers, KTH, Linköping, Lund, Luleå och Uppsala.

Kan göra skillnad för klimatet
Studenter bjöds på lunch, presentationer, guidad tur på bruket och frågestund med några av brukets ingenjörer. Under dagen var det en stor bredd på de ämnen som diskuterades bl a Stora Ensos roll inom bioekonomin, hållbarhet, innovationer, digitalisering, ledarskap, kundfokus, förbättringsarbete, produktionsprocesser, investeringar och friskvård.

- Stora Enso vågar verkligen satsa på unga människor och man får tidigt i karriären stort ansvar om man har ett driv och gör ett bra jobb. Man kan verkligen göra skillnad för klimatet genom att arbeta inom Stora Enso. Vår förhoppning är att studenterna efter besöket ser oss som en attraktiv arbetsgivare och väljer att jobba inom koncernen i framtiden, säger Erik Lignell, ansvarig för employer branding inom Stora Enso.

 

Pressmeddelande/CH

Kommentarer