Södra släpper filmer i syfte att öka medvetenheten om hur hållbar massa kan vara

Med målet att tillverka världens mest hållbara massa öppnar Södra upp för dialog och samverkan i en serie av filmer där vi får följa processen från planta till färdig produkt.

Idag 17 september släpps första avsnittet i en serie av filmer som är avsedda att utbilda och öka medvetenheten om hur hållbar massa kan vara. Avsnitten kommer att handla om Södras medlemsägda skogar, plantskolor, massabruk, transporter och slutprodukter.

Serien startar i en av Södras plantskolor där den senaste tekniken används för att producera plantor som ska säkerställa en optimal skogsföryngring och återväxt inför framtiden. 

Södra har investerat runt 10 miljoner kronor i miljöförbättringar vid plantskolorna, vilket har gjort att de nu enbart använder förnybara alternativ och är helt fossilfria.

– En hållbar framtid kräver vardagshjältar och nya sätt att tänka. För konsumenten kan det vara så enkelt som att aktivt välja produkter från hållbart skötta skogar, men vi måste också maximera vårt bidrag i hållbarhetsarbetet. För att ökat mervärdet gentemot våra kunder och hela värdekedjan har vi därför antagit utmaningen att tillverka världens mest hållbara massa genom att undersöka alla steg i vår process, från planta till leverans av färdig produkt, säger Angeline Elfström, Customer Relations Manager.


 

Se trailern och första avsnittet:

•    The Journey: Trailer
•    The Journey: Avsnitt 1 – Plantskolan

 

Pressmeddelande/CH

Kommentarer