Voith förvärvar BTG för 319 miljoner euro

Voith har tecknat ett avtal med Spectris plc om att förvärva BTG för 319 miljoner euro. Med BTG, en multinationell leverantör av integrerade, specialiserade processlösningar för den globala massa- och pappersindustrin, stärker Voith därmed sin position som leverantör av hela linjen.

Transaktionen förväntas avslutas i fjärde kvartalet 2019, förutsatt att företaget får alla myndighetsgodkännanden samt andra sedvanliga stängningsvillkor.

- BTG och Voith har tillsammans 250 års teknisk erfarenhet inom den globala pappersindustrin. Detta strategiska steg kommer att ge många fördelar för hela branschen. I BTG hittade vi en idealisk matchning för att komplettera vår portfölj och få chansen att lägga till ett högpresterande företag med allmänt erkänd expertis inom massa- och pappersmarknaden. Detta hjälper oss att utöka vår konkurrenskraftiga position som en heltäckande leverantör för pappersindustrin inom områdena förbrukningsvaror, instrument, tjänster och mjukvara, säger Toralf Haag, VD och koncernchef för Voith Group.

- Vi är glada över den här möjligheten. Voith är en välrespekterad aktör inom pappersindustrin och vårt erbjudande kompletterar deras väl. Som en del av Voith-gruppen kommer vi att kunna erbjuda våra anställda och våra kunder fler möjligheter och stödja företagets tillväxt, vilket ger oss möjligheten att realisera vår fulla potential, säger Rob Crossman, BTGs VD.

BTG, som grundades 1921 i Sverige, har idag huvudkontor i Éclépens, Schweiz, och sysselsätter cirka 600 yrkesverksamma över hela världen.


Pressmeddelande/CH

Kommentarer