Re:newcell pristagare av Norrsken Award

Nyligen fick startup-företaget Re:newcell, som med hjälp av ny teknik tar fram ett biologiskt nedbrytbart textilmaterial skapat av återvunna textilier ta emot Norrsken Award i anslutning till Norrsken Impact Week.

Under våren listade Norrsken 100 nordiska startupbolag vars affärsidé och innovationer kan få en bestående positiv inverkan på världen. Av dessa utsågs tio finalister, varav Re:newcell var ett, till Norrsken Award. I september emottog Re:newcell priset som en av tre vinnare. De två andra företagen som uppmärksammades var N2 Applied och Ignitia.

Nyligen visade Re:newcell även upp kläder i nya materialet Circulose på material- och tygmässan Première Vision i Paris. Materialet består till 100 procent av återvunna plagg och textilier och kommer i början av nästa år att lanseras i detaljhandeln i samarbete med globala varumärken.

- Modescenen förändras ständigt men branschen har aldrig riktigt gjort det. Det har alltid handlat om att odla mer bomull, pumpa mer olja eller skörda fler träd för att sälja mer av säsongens måste-ha. Under tiden återvinns mindre än 1 procent av kläderna. Det är galet. Circulose skapades med ambitionen att driva omställningen till en mer cirkulär modebransch och att dramatiskt minska den påverkan som mode har på miljön, sa Harald Cavalli-Björkman, head of brand för Circulose i samband med lanseringen.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer