Bananformad underklädes-förpackning första europeiska vinnare av PIDA

15 år i rad har BillerudKorsnäs arrangerat PIDA - Packaging Impact Design Award, en tävling bland designstudenter i Frankrike, Tyskland, Sverige och Storbritannien. För första gången i tävlingens historia har en europeisk vinnare utsetts. Grand Finale hölls på mässan Luxe Pack Monaco och titeln gick till ”Bois Underwear” av svenska studenter från designhögskolan Nackademin.

Studenterna bakom den vinnande designen är Natasha Bosnjak, Alicia Lundgren och Christian Koch. Deras design kvalificerade sig till Grand Finale genom att vinna Gold Award vid det svenska PIDA-evenemanget. De föreslog att förpackningsdesign i framtiden mycket väl kan vara rolig, lekfull och vild. Vinnaren är en detaljhandelsförpackning för herrunderkläder i form av en banan, som man skalar för att öppna.

- Vi är så glada för det här priset, säger Alicia Lundgren. - Det betyder allt. Och det betyder mycket att vi bara följde våra hjärtan, aldrig höll tillbaka och gick ifrån de vanliga skandinaviska designkonventionerna. Vi lyckades få hållbarhet att se roligt ut och det är vi mycket nöjda med.

PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs och genomförs i samarbete med universitet och högskolor i Sverige, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Varje år deltar cirka 200 designstudenter.

Pressmeddelande/CH

Kommentarer