I Chemrecs arbete ser vi följande huvudspår för utvecklingen av den kemiska massaindustrin:

Publicerad 10 dec 2010 15:07

Ingvar Landälv, Chemrec gästbloggar i Svensk Papperstidning

Fungerande virkesleveranser – men först om två år

Publicerad 9 dec 2010 15:53

Beskedet om att Ryssland sänker exporttullarna på virke från 15- till sannolika 2 euro per kubikmeter är glädjande för en stor del av skogsindustrin. Risken för virkesbrist minimeras och priserna på rotposter kan påverkas. Men det tar tid innan beslutet får verkan.

Stora Enso investerar i tidningspapper på sitt tyska flaggskepp

Publicerad 9 dec 2010 15:46

Stora Enso investerar 30 miljoner euro, ca 285 miljoner kronor, i sin tidningspappersmaskin vid Sachsen Bruk i Tyskland. En investering i tidningspapper är inte så förvånande som det kan låta.

Skogsindustrin räddade Sverige ur finanskrisen

Publicerad 9 dec 2010 15:38

Sverige klarade sig lindrigt undan finanskrisen och det var den svenska skogsindustrins förtjänst.

Specialpappertillverkning frodas i Indien

Publicerad 9 dec 2010 15:34

Specialpapper kommer att erfara den starkaste tillväxten i Kina, Indien, Brasilien, Turkiet och Polen de kommande fem åren. Det framgår av en undersökning från Pira International.

Så lockar Norske Skog med tidningspapper

Publicerad 9 dec 2010 10:41

Med jämförelsevis attraktiva anläggningar i Australasien som trumfkort försöker Norske Skog vinna en strukturaffär på tidningspappersområdet. Samtidigt försöker bolaget driva igenom en ny typ av prisavtal för att – som man säger – rädda den europeiska tidningspappersindustrin.

Kom inte och säg att det inte finns möjligheter!

Publicerad 9 dec 2010 09:28

När Statens Järnvägar borstat bort snön från rälsen och Vägverket plogat allfarvägarna så samlades 270 SPCI-medlemmar på årets höstmöte i Gävle. Stora Ensos vd Jouko Karvinen var det stora dragplåstret på konferensen.

Ansträngd returfibersituation får tillverkare att överge tidningspapper

Publicerad 26 nov 2010 14:52

Pappersindustrin i Europa tvingas söka sig långt bort från de egna industrierna efter returfiberråvara och betala ett högre pris för den. Situationen är så ansträngd att den bidrar till att vissa tidningspappersproducenter väljer att lägga om tillverkningen.

Så förvandlas en massafabrik från förrförra seklet

Publicerad 25 nov 2010 15:32

Med begagnad processutrustning från nedlagda massafabriker i Sverige och Finland ska Stora Enso-ägda Skutskärs Bruk effektivisera tillverkningen som en modern tvålinjesfabrik. Fem vindkraftverk och ett nytt högautomatiserat magasin gör förvandlingen till ett bruk i 2010-talet fullbordad.

Introduktion av hemsidan

Publicerad 24 aug 2010 10:14

Camilla presenterar en hemsidan med en filmsnutt...