Kom inte och säg att det inte finns möjligheter!

Publicerad 9 dec 2010 10:28

När Statens Järnvägar borstat bort snön från rälsen och Vägverket plogat allfarvägarna så samlades 270 SPCI-medlemmar på årets höstmöte i Gävle. Stora Ensos vd Jouko Karvinen var det stora dragplåstret på konferensen.

Ansträngd returfibersituation får tillverkare att överge tidningspapper

Publicerad 26 nov 2010 15:52

Pappersindustrin i Europa tvingas söka sig långt bort från de egna industrierna efter returfiberråvara och betala ett högre pris för den. Situationen är så ansträngd att den bidrar till att vissa tidningspappersproducenter väljer att lägga om tillverkningen.

Så förvandlas en massafabrik från förrförra seklet

Publicerad 25 nov 2010 16:32

Med begagnad processutrustning från nedlagda massafabriker i Sverige och Finland ska Stora Enso-ägda Skutskärs Bruk effektivisera tillverkningen som en modern tvålinjesfabrik. Fem vindkraftverk och ett nytt högautomatiserat magasin gör förvandlingen till ett bruk i 2010-talet fullbordad.

Introduktion av hemsidan

Publicerad 24 aug 2010 11:14

Camilla presenterar en hemsidan med en filmsnutt...

Lee & Man startar nya linjer i Kina – Spt på plats i Changshu

Publicerad 23 aug 2010 09:20

I nästa nummer av Svensk Papperstidning besöker vi den kinesiska kartongproducenten Lee & Man Paper, familjeföretaget som nyligen tagit en linje i drift för tillverkning av trelagers kraftliner i Changshu och som beslutat att släppa in Nippon Paper som delägare. Vi tittar på råvarusituationen, idén med företagets diversifierade (yviga, reds anm) strategier och försöker få svar på våra rykten.