Skogsnäringen spelar en avgörande roll i klimatarbetet - nya beräkningar visar betydligt högre bidrag än officiell statistik

Publicerad 27 jun 2019 11:55

Den svenska skogsnäringen har en positiv effekt på det globala klimatet motsvarande 93 miljoner ton koldioxid per år, när både skogen och skogens produkter räknas med. Det innebär att skogsnäringens positiva klimateffekt är nästan lika stor som den totala svenska konsumtionens utsläpp av 100 miljoner ton koldioxid per år.

Johan Nellbeck ny affärsområdeschef för Iggesund Paperboard

Publicerad 27 jun 2019 09:41

Johan Nellbeck har utsetts till ny chef för Holmens affärsområde Iggesund Paperboard och tillträder tjänsten senast den första november.

SCA köper ytterligare 10 000 hektar skog i Lettland

Publicerad 27 jun 2019 09:37

SCA förvärvar huvuddelen av Sundin Mezs SIA av det svenska onoterade bolaget Livland Skog AB. Sundin Mezs SIA äger skogs- och marktillgångar i Lettland. Köpeskillingen uppgick till cirka 260 miljoner kronor, 24,2 miljoner Euro, på skuldfri bas.

8,8 miljoner till forskning

Publicerad 27 jun 2019 09:35

Södras forskningsstiftelse har beslutat bidra med ytterligare 8,8 miljoner kronor till 12 olika forskningsprojekt med koppling till skogsbruket och skogsindustrin.

BillerudKorsnäs säljer en majoritetsandel av Bergvik Skog Öst

Publicerad 25 jun 2019 09:26

BillerudKorsnäs har idag ingått avtal om försäljning av en majoritetsandel av Bergvik Skog Öst till AMF Pensionsförsäkringar AB.

Konjunkturavmattning påverkar svensk skogsindustri

Publicerad 25 jun 2019 09:02

Utmaningar kopplat till konjunkturavmattning och barkborreangrepp präglar utvecklingen inom svensk skogsindustri. En växande bioekonomi och ny kapacitet skapar samtidigt positiva förutsättningar framåt. Det visar årets andra upplaga av Skogsindustriernas rapport ”Så går det för skogsindustrin”

Besök Stora Enso i sommar

Publicerad 19 jun 2019 09:05

I sommar har allmänheten möjlighet att besöka fyra av Stora Ensos svenska bruk. Det är Hylte Bruk i Halland, Kvarnsvedens Bruk i Dalarna, Nymölla Bruk i Skåne och Skutskärs Bruk i Uppland som erbjuder guidade turer. Guidningen sker på svenska och turerna tar cirka 2 timmar. Alla turer är gratis, men kräver förbokning.

Daniel Peltonen lämnar Holmen

Publicerad 18 jun 2019 07:45

Daniel Peltonen, affärsområdeschef för kartong, har beslutat att lämna Holmen för en roll som direktör för affärsområde Smältverk på Boliden.

Sunpines nya labb invigt

Publicerad 13 jun 2019 09:12

Första etappen av SunPines utbyggnad är klar. I veckan invigdes det nya labbet.
–Behovet av analys och kontroll har bara ökat med åren, konstaterar en nöjd Valeri Naydenov, utvecklingschef, SunPine.

Fyra miljoner till ny satsning på Nationellt skogsdatalabb

Publicerad 13 jun 2019 08:57

Nu kommer ännu mer data och tjänster om svensk skog från laserskanning och satelliter att bli tillgängligt för fler. Skogsstyrelsen och SLU har beviljats fyra miljoner kronor från Vinnova för ett Nationellt skogsdatalabb. Data ska anpassas för arbete med artificiell intelligens och kan till exempel bidra till bättre analyser efter stormar och bränder.