Mät skogen med din smartphone

Publicerad 13 dec 2018 10:31

Nu kan skogsägare mäta träd med en mobilapp, dessutom med hög exakthet.
– Det är samma teknik som används i Pokemon Go, säger innovatören och entreprenören Johan Ekenstedt, som har tagit fram appen tillsammans med Sveaskog, Sveriges största skogsägare.

Svensk julgran årets klimatjulklapp

Publicerad 13 dec 2018 10:07

En nyhuggen svensk julgran kan vara julens bästa klimatinsats. Granen har tagit upp och lagrat cirka 11 kilo koldioxid från atmosfären. Dessutom gör granen ytterligare en klimatinsats när den kastats ut.

Arctic Paper utser Michal Jarczynski till ny VD

Publicerad 11 dec 2018 09:30

Styrelsen för Arctic Paper S.A. beslutade den 10 december att utse Michal Jarczynski till verkställande direktör, med verkan från 1 februari 2019.

Nordic Paper bidrar till hållbar textil - galaklänning bärs på Nobelbanketten

Publicerad 10 dec 2018 12:57

Ny produktionsteknik gör att skogs- och textilindustrin kan ersätta fossila produkter med förnybara produkter.
Andrea Montano Montes, en marskalk på 2018 års Nobelbankett, kommer bära en klänning som helt och hållet består av svenskt papper som bland annat kommer från Nordic Paper. Det unika tyg som klänningen producerats av är resultatet av en ny och innovativ produktionsteknik som använder sig av förnybara råvaror för att tillverka ett bättre och mer miljövänligt tyg. Tillverkaren av galaklänningen är svenska Fabric Forest, som i slutet av förra veckan gick ut med information om sitt arbete.

ÅF och Pöyry går samman – bildar ett ledande europeiskt ingenjörs- och konsultbolag

Publicerad 10 dec 2018 10:10

ÅF AB och Pöyry PLC har undertecknat ett avtal om att slå samman de två bolagen för att bilda ett ledande europeiskt ingenjörs- och konsultbolag.

Mångmiljonsatsningar på klimatforskning och hållbarhet

Publicerad 7 dec 2018 10:54

Mittuniversitetet gör de närmaste åren stora satsningar på forskning och utveckling inom grön energi, klimatförbättrande åtgärder och miljöteknik. De olika forskningsprojekten har nu sammanlagt beviljats 48,5 miljoner kronor i stöd från EUs regionala utvecklingsfond.

Henrik Dider blir ny HR-chef på Sveaskog

Publicerad 6 dec 2018 16:36

Henrik Dider har utsetts till ny HR-chef på Sveaskog. Henrik Dider arbetar för närvarande som HR-direktör på hotellkedjan Scandic Hotels Sverige. Han tillträder tjänsten på Sveaskog den 11 mars.

Henrik Dider blir ny HR-chef på Sveaskog

Publicerad 6 dec 2018 16:36

Henrik Dider har utsetts till ny HR-chef på Sveaskog. Henrik Dider arbetar för närvarande som HR-direktör på hotellkedjan Scandic Hotels Sverige. Han tillträder tjänsten på Sveaskog den 11 mars.

Utvärdering: arbetet för en jämställd skogssektor går för sakta – 30 förslag på åtgärder

Publicerad 6 dec 2018 16:30

Jämställdhetsarbetet inom skogssektorn går för sakta, till och med bakåt inom några områden. Det visar den första stora utvärdering som gjorts av jämställdhetsstrategin som togs fram 2011 och som presenteras på den nationella skogskonferensen i Upplands Väsby i dag. Samtidigt lägger Skogsstyrelsen fram 30 förslag på åtgärder för att få skjuts på arbetet.

Stor okunskap om det svenska klimatarbetet

Publicerad 6 dec 2018 16:19

Över två tredjedelar av svenskarna känner inte till att utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat under 2000-talet. Det framgår i en undersökning som Novus har utfört på uppdrag av Fossilfritt Sverige. Undersökningen visar också på en stor okunskap om hur stora möjligheter vi har.