Åtta av tio svenskar vill att värdefull skog skyddas från att huggas ner

Publicerad 12 jun 2018 13:27

Åtta av tio tillfrågade svenskar anser att det är viktigt eller mycket viktigt att skogar med höga naturvärden skyddas från avverkning – för varannan är det mycket viktigt. Två av tre svenskar anser också att sätt att bedriva skogsbruk på som riskerar att skada svensk skog och vatten borde förbjudas. Det visar en färsk SIFO-undersökning som genomförts på uppdrag av Världsnaturfonden WWF om svenskars inställning till den svenska skogen.

Stora Enso har invigt Europas största träfiberbaserade biokompositanläggning

Publicerad 4 jun 2018 16:22

Idag har Stora Enso invigt Europas största träfiberbaserade biokompositanläggning. Invigningen ägde rum i Hylte bruk, strax utanför Halmstad. Biokompositanläggningen invigdes av Stora Ensos VD & koncernchef Karl-Henrik Sundström, Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Hallands Landshövding Lena Sommestad och Stora Ensos chef för biokompositer Patricia Oddshammar. Det var drygt 150 gäster som deltog vid invigningen.

Kristin Israelsson utsedd till platschef för Rottneros Bruk

Publicerad 8 maj 2018 14:12

Rottneros har utsett Kristin Israelsson till platschef för Rottneros Bruk. Kristin kommer närmast från BillerudKorsnäs där hon arbetat i 16 år och senast varit sektionschef inom massabruket i Gruvön. Hon tillträder senast den 1 september 2018 och kommer att ingå i Rottneros koncernledning.

Ny ordförande för Skogsindustrierna

Publicerad 17 apr 2018 15:19

Lars Idermark har valts till ny ordförande för branschföreningen Skogsindustrierna. Styrelsen består av 15 ledande företrädare för Sveriges massa- och pappersbruk samt sågverk. Till vice ordförande har Petra Einarsson, vd för BillerudKorsnäs, utsetts.

Entreprenörer från två av KTH Innovations alumnibolag får stipendium

Publicerad 17 apr 2018 15:14

Entreprenörer från två av KTH Innovations alumnibolag, Martin Engman från Nordic Welding Engineering (NWE), och Dongfang Li från Finecell, fick ÅForsks entreprenörsstipendie som Morgondagens Samhällsbyggande Entreprenörer 2018.

Södra utsedd till Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Publicerad 11 apr 2018 09:42

Södra har utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i världens största employer branding-undersökning, Randstad Employer Brand Research. De senaste två åren har Södra avancerat från plats 48 till att nu placeras på första plats och är därmed första skogsindustriföretaget att vinna priset.

Rickard Eriksson tillträder som platschef vid Stora Ensos bruk i Kvarnsveden

Publicerad 9 apr 2018 09:19

Rickard Eriksson har utsetts till platschef för Kvarnsvedens bruk, som ingår i Stora Ensos pappersdivision.

Kristina Enander ny affärsområdeschef massa

Publicerad 5 apr 2018 09:29

Kristina Enander, för närvarande chef för SCAs pappersbruk Ortviken, blir ny chef för affärsområde massa.

Skogsindustrin investerar mest

Publicerad 21 mar 2018 18:07

Med 16,4 miljarder kronor stod skogsindustrin för 23 procent av svensk industris investeringar under 2017. Och det samtidigt som svensk industri slog rekord i investeringar, enligt SCB:s investeringsenkät. – 2017 toppar fyra mycket tunga investeringsår på raken för svensk skogsindustri, säger Katrin Heinsoo, marknadsanalytiker på Skogsindustrierna.

Arctic Paper investerar i hållbar vattenkraft i Munkedals bruk

Publicerad 19 mar 2018 15:43

Den 12 mars beslutade styrelsen för Arctic Paper att investera 70 miljoner kronor i en expansion av vattenkraftverket vid bruket i Munkedal, vilket stärker brukets hållbarhetsprofil. Investeringen kommer att fördubbla mängden av Arctic Paper Munkedals energiförsörjning som produceras av miljövänlig vattenkraft, vilket ökar brukets energisjälvförsörjning. Slutförandet av projektet
planeras för sista kvartalet 2019.