Första | | 1 ... 2 3 4 5 6 ... 154 | | Sista

Apple och Tim Cook planterar träd i Iggesund - sätter Holmen på kartan över klimatsmart skogsbruk

Publicerad 24 okt 2017 09:15

Apple med VD Tim Cook är på Sverigebesök. Under torsdagen besökte han skogarna utanför Iggesund för att lära sig mer om hållbarhetsarbetet bakom förpackningarna till Apples produkter. På plats för att diskutera med Tim Cook fanns Holmenkoncernens VD Henrik Sjölund och Iggesund Paperboards VD Daniel Peltonen.

Stora Enso satsar på fjärrmätning av virke

Publicerad 18 okt 2017 15:00

Stora Enso Skog levererar årligen stora volymer virke till sina svenska industrier. Nu investerar företaget i modern digital teknik för att kunna automatisera virkesmätningen, effektivisera transporterna och få en högre kvalitet på informationen.

Olle Dahlin lämnar Rottneros AB

Publicerad 18 okt 2017 14:48

Olle Dahlin, VD för Rottneros Bruk AB och medlem av koncernledningen för Rottneros AB, lämnar sin befattning. Olle kommer att stanna och vara behjälplig med överlämning, dock som längst till 30 november.

Carina Berg provar på industrisanering på Delete i Världens tuffaste jobb

Publicerad 18 okt 2017 14:41

Industriserviceföretaget Delete som bland annat är verksamt inom massa- och pappersindustrin medverkar i kanal 5:s realityserie "Världens tuffaste jobb" med programledaren Carina Berg. Vill ni se hur det gick?

Maria Baldin ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra-koncernen

Publicerad 12 okt 2017 13:04

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018, kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Metsä Fibre Äänekoski kopplar upp sig

Publicerad 11 okt 2017 14:23

Bioprodukt- och bioenergiproducenten Metsä Fibre i Finland och ABB har tecknat ett avtal om att koppla upp ABB:s elektriska system som är installerade i Äänekoski bioproduktbruk till ABB Ability™ Collaborative Operations™ portfölj av lösningar. Lösningarna omfattar distansövervakning av de elektriska systemen med hjälp av molntjänster samt tillgång till ABB:s experter på distans dygnet runt. Syftet är att lyfta brukets prestanda och driftsäkerhet till en ny nivå.

Fjärrövervakning av bruk dygnet runt möjlig från ABB:s nya Collaborative Operations Center för massa och papper

Publicerad 11 okt 2017 14:15

Nyligen öppnade ABB det andra av tre planerade Collaborative Operations Center för massa och papper. Centret finns i Helsingfors och kommer att fungera som det centrala navet för experter och system som är utrustade med ABB-teknik. Det kommer att utnyttja ABB:s omfattande massa- och pappersexpertis så att det kan tillhandahålla verkligt datadrivna lösningar för kunderna genom distansuppkoppling, säker åtkomst till information om processprestanda samt teknisk support.

Framtidens kvinnliga ledare besökte Stora Enso i Skutskär

Publicerad 11 okt 2017 13:35

Igår var ett tjugotal kvinnliga civilingenjörsstudenter från Female Leader Engineer på plats på Stora Ensos massabruk i Skutskär utanför Gävle. De fick en inblick i Stora Ensos verksamhet och vilka karriärmöjligheter som finns för ingenjörer i ett globalt och modernt skogsindustriföretag.

H&M group invests in re:newcell

Publicerad 11 okt 2017 13:22

As part of making the fashion industry more sustainable H&M group invests in the Swedish company re:newcell as a minority shareholder. It is an important investment in re:newcell’s technology, an innovation with the potential to benefit the fashion industry as a whole.

Nordic Paper sålde bakverk för 20 000 till Barncancerfonden

Publicerad 11 okt 2017 10:04

Smaka på Värmland är en jättelik matmässa som i år arrangerades utanför Kristinehamn. Nordic Paper som är en av de största arbetsgivarna i Kristinehamn fanns på plats på evenemanget.

Första | | 1 ... 2 3 4 5 6 ... 154 | | Sista