Första | | 1 ... 3 4 5 6 7 ... 178 | | Sista

Vd Karl-Henrik Sundström lämnar Stora Enso 2020

Publicerad 27 aug 2019 07:41

Karl-Henrik Sundström har idag informerat Stora Ensos styrelse om att han lämnar sin befattning som vd. Styrelsen har påbörjat arbetet med att utse en ersättare.

Åtgärder i skogen kan förhindra att sjöar blir brunare

Publicerad 26 aug 2019 08:01

De senaste 50 åren har vattnet i sjöar och vattendrag blivit mycket brunare. Den så kallade brunifieringen påverkar såväl produktionen av dricksvatten som livet i sjöarna negativt. Dessutom går ekonomiska värden upp i rök när sjöarna inte längre lockar att bada i. Om ingenting görs kommer vattnet sannolikt att bli ännu brunare – men det finns hopp.

Marie Stålnacke ny HR-chef på Sveaskog

Publicerad 23 aug 2019 07:24

Marie Stålnacke har utsetts till ny HR-chef på Sveaskog. Hon tillträder tjänsten på Sveaskog den 1 oktober.

Andravåg av barkborrar orsakar nya angrepp

Publicerad 15 aug 2019 08:43

En andra våg av granbarkborreangrepp sveper över södra och mellersta Sverige just nu och förvärrar årets bekymmersamma situation. Det är en ny generation granbarkborrar som börjat svärma men istället för att övervintra angriper den träd, visar Skogsstyrelsens kontroller.

Ekopark Hornslandet har Sveriges äldsta tall

Publicerad 5 aug 2019 13:34

Ekopark Hornslandet, öster om Hudiksvall, är ett av Sveriges mest unika naturområden. Här kombinerar statliga Sveaskog skogsbruk med naturvård för mer insekter, djur och fiskar. Här finns också Sveriges äldsta tall på 770 år.

Stora Enso säljer sin andel i pappersbruket i Dawang till sin samriskpartner Huatai

Publicerad 5 aug 2019 13:19

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att avyttra sin andel på 60 procent i det kinesiska Dawang-bruket till sin partner i samriskföretaget, Shandong Huatai Paper.

BillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteri

Publicerad 5 aug 2019 13:06

BillerudKorsnäs fortsätter utvecklingen av pappersbatteriet och har under våren genomfört världens första produktion på en pappersmaskin. Projektet är därmed ett steg närmare en kommersialisering av både små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri.

Stora Enso undersöker expansionsmöjligheter inom Wood Products

Publicerad 5 aug 2019 08:07

Stora Enso har inlett förstudier för eventuella investeringar, dels i en ny enhet för korslimmat trä (CLT) i anslutning till bruket i tjeckiska Ždírec, dels en ny enhet för byggbalkar vid Ybbs bruk i Österrike. Stora Enso planerar även att konsolidera produktionen för ökad effektivisering av verksamhet och tillgångar.

Utredning för hållbart skogsbruk, stärkt äganderätt i skogen och biologisk mångfald

Publicerad 5 aug 2019 08:04

Regeringen tillsätter en utredning för att stärka äganderätten till skogen och lämna förslag på nya flexibla skydds- och ersättningsformer. Utredningen ska också ge förslag på hur Sveriges internationella åtaganden om biologisk mångfald kan förenas med en växande cirkulär bioekonomi. Utredningen är en del av januariavtalet, som är en sakpolitisk överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Ny VD för Domsjö Fabriker

Publicerad 4 jul 2019 08:02

Björn Vedin har utsetts till blivande VD för Domsjö Fabriker.

Första | | 1 ... 3 4 5 6 7 ... 178 | | Sista