Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 155 | | Sista

Olle Dahlin lämnar Rottneros AB

Publicerad 18 okt 2017 15:48

Olle Dahlin, VD för Rottneros Bruk AB och medlem av koncernledningen för Rottneros AB, lämnar sin befattning. Olle kommer att stanna och vara behjälplig med överlämning, dock som längst till 30 november.

Carina Berg provar på industrisanering på Delete i Världens tuffaste jobb

Publicerad 18 okt 2017 15:41

Industriserviceföretaget Delete som bland annat är verksamt inom massa- och pappersindustrin medverkar i kanal 5:s realityserie "Världens tuffaste jobb" med programledaren Carina Berg. Vill ni se hur det gick?

Maria Baldin ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra-koncernen

Publicerad 12 okt 2017 14:04

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018, kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Metsä Fibre Äänekoski kopplar upp sig

Publicerad 11 okt 2017 15:23

Bioprodukt- och bioenergiproducenten Metsä Fibre i Finland och ABB har tecknat ett avtal om att koppla upp ABB:s elektriska system som är installerade i Äänekoski bioproduktbruk till ABB Ability™ Collaborative Operations™ portfölj av lösningar. Lösningarna omfattar distansövervakning av de elektriska systemen med hjälp av molntjänster samt tillgång till ABB:s experter på distans dygnet runt. Syftet är att lyfta brukets prestanda och driftsäkerhet till en ny nivå.

Fjärrövervakning av bruk dygnet runt möjlig från ABB:s nya Collaborative Operations Center för massa och papper

Publicerad 11 okt 2017 15:15

Nyligen öppnade ABB det andra av tre planerade Collaborative Operations Center för massa och papper. Centret finns i Helsingfors och kommer att fungera som det centrala navet för experter och system som är utrustade med ABB-teknik. Det kommer att utnyttja ABB:s omfattande massa- och pappersexpertis så att det kan tillhandahålla verkligt datadrivna lösningar för kunderna genom distansuppkoppling, säker åtkomst till information om processprestanda samt teknisk support.

Framtidens kvinnliga ledare besökte Stora Enso i Skutskär

Publicerad 11 okt 2017 14:35

Igår var ett tjugotal kvinnliga civilingenjörsstudenter från Female Leader Engineer på plats på Stora Ensos massabruk i Skutskär utanför Gävle. De fick en inblick i Stora Ensos verksamhet och vilka karriärmöjligheter som finns för ingenjörer i ett globalt och modernt skogsindustriföretag.

H&M group invests in re:newcell

Publicerad 11 okt 2017 14:22

As part of making the fashion industry more sustainable H&M group invests in the Swedish company re:newcell as a minority shareholder. It is an important investment in re:newcell’s technology, an innovation with the potential to benefit the fashion industry as a whole.

Nordic Paper sålde bakverk för 20 000 till Barncancerfonden

Publicerad 11 okt 2017 11:04

Smaka på Värmland är en jättelik matmässa som i år arrangerades utanför Kristinehamn. Nordic Paper som är en av de största arbetsgivarna i Kristinehamn fanns på plats på evenemanget.

Södra ökar exporten till Kina

Publicerad 10 okt 2017 10:10

Efterfrågan på produkter från svensk skog växer i Kina. Under 2017 har Södra ökat sin försäljning av pappersmassa med över 50 procent. Samtidigt har försäljningen av Södras trävaror i landet ökat stadigt sedan 2010.

Holmen tilldelas globalt hållbarhetspris

Publicerad 4 okt 2017 10:23

Holmen vinner Golden Peacock Global Award for Sustainability för 2017. Priset tilldelas årligen företag som utmärkt sig genom sitt hållbarhetsarbete. Det är första gången ett svenskt företag vinner utmärkelsen inom hållbarhetskategorin.

Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 155 | | Sista