Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 164 | | Sista

Stor okunskap om det svenska klimatarbetet

Publicerad 6 dec 2018 16:19

Över två tredjedelar av svenskarna känner inte till att utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat under 2000-talet. Det framgår i en undersökning som Novus har utfört på uppdrag av Fossilfritt Sverige. Undersökningen visar också på en stor okunskap om hur stora möjligheter vi har.

Unikt läge att hugga på toppen

Publicerad 3 dec 2018 09:29

En ny analys av den svenska skogsindustrin genomförd av Danske Bank visar att prisutvecklingen har stannat av på svenska trävaror efter en historiskt lång uppgångsperiod på 37 månader. Det innebär i sin tur att timmerpriserna sannolikt har toppat för denna gång och att det kan vara hög tid för svenska skogsägare att avverka innan priserna viker ned.

Arctic Paper vinner tidningen Press Top Brand-tävling

Publicerad 30 nov 2018 13:06

Arctic Paper tog första plats i pappersproducentkategorin i polska tidningen Press årliga Top Brand-tävling. Vinsten är ett bevis på att högkvalitativt papper är aktuellt och relevant, och på styrkan i Arctic Papers varumärken.

Stora Enso rankas högst i branschen av Sustainable Brand Index

Publicerad 30 nov 2018 13:04

Stora Enso har utsetts till ”Branschvinnare 2018” i Sustainable Brand Index™ B2B, som är Nordens största varumärkesundersökning om hållbarhet. I studien ingår över 100 B2B-företag från mer än tio branscher i Sverige.

BillerudKorsnäs har ingått avtal om förvärv av Bergvik Skog Öst

Publicerad 30 nov 2018 13:02

BillerudKorsnäs har idag ingått bindande avtal med samtliga aktieägare i Bergvik Skog AB om en uppdelning av Bergvik Skog AB:s skogstillgångar, innefattande bl.a. BillerudKorsnäs förvärv av Bergvik Skog Öst AB. Förvärvet bidrar till att säkerställa BillerudKorsnäs framtida vedförsörjning såväl genom direkta leveranser som effektivare logistikflöden samt att företaget blir en stark aktör på den svenska vedmarknaden.

BillerudKorsnäs Medarbetarkalender visar upp möjliga yrken i skogsindustrin

Publicerad 29 nov 2018 11:47

Den 1-24 december får den som undrar hur det kan vara att arbeta i ett svenskt industriföretag möjlighet att träffa BillerudKorsnäs medarbetare i en Medarbetarkalender. Bakom var och en av de 24 luckorna döljer sig en film där en ny medarbetare från försäljning, produktion, underhåll och stab varje dag i sin egen arbetsmiljö berättar om vad jobbet innebär, vad som är spännande med det samt vad det innebär att arbeta i ett företag med missionen att utmana det konventionella för en hållbar framtid.

Stigande priser på skogsmark – nu även i norra Sverige

Publicerad 27 nov 2018 08:58

Priserna för skogsfastigheter ligger på höga nivåer i hela landet. Trenden är densamma för virkesmarknaden, där virke säljs till rekordpriser. Störst procentuella ökning av skogsmarkspriserna har vi nu i Norrland, visar Skogssällskapets Skogsindex® för hösten 2018

Nya biobaserade lösningar för fossilfri lim och färg

Publicerad 27 nov 2018 08:48

Dagens lim- och färgprodukter är till stor del baserade på komponenter med fossilt ursprung. I projektet som heter just ”Lim och färg” är syftet att ersätta fossila komponenter med biobaserade lösningar. Projektet ingår i Vinnovas satsning Utmaningsdriven Innovation och koordineras av RISE Processum. Genom att basera fler beståndsdelar på skogliga råvaror, kan framtidens lim och färg bli fossilfria.

Laboratoriet för organisk elektronik växer med material från skogen

Publicerad 20 nov 2018 11:13

Laboratoriet för organisk elektronik vid Linköpings universitet, Campus Norrköping expanderar och rekryterar nu sju doktorander och två internationella postdoktorsstipendiater inom Wallenberg Wood Science Center, WWSC.

Metsä Board investerar i ny arklinje i Äänekoski kartongbruk

Publicerad 19 nov 2018 09:21

Metsä Board, som ingår i Metsä Group, har påbörjat arbetet med en ny arklinje i kartongbruket i Äänekoski. Investeringen ökar arkkapaciteten med 35 000 ton till totalt 120 000 ton per år.

Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 164 | | Sista