Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 160 | | Sista

Teknik på surfcamp för tjejer

Publicerad 29 jun 2018 10:32

Den 18 och 19 juni testade 11 tjejer som precis gått ut årskurs 8 på ny teknik – både i laboratoriemiljö på Södra Cell Värö och på surfingbrädan i Apelviken.

Stora Enso utvärderar utvecklings-möjligheter vid Uleåborgs bruk i Finland

Publicerad 28 jun 2018 10:20

Stora Enso har påbörjat en förstudie och en utvärdering av miljöpåverkan (EIA, Environmental Impact Assessment) för en eventuell investering i Uleåborg. Förstudien och EIA:n utvärderar en potentiell konvertering av Uleåborgs pappersbruk till produktion av förpackningskartong. Förstudien väntas bli färdig mot slutet av 2018, och EIA-processen väntas ta minst sex månader.

Stark konjunktur för svensk skogsindustri

Publicerad 28 jun 2018 07:39

Tydliga tecken på avmattning i många ekonomier, men svensk skogsindustri visar på en fortsatt god utveckling med rekordhöga priser. Det konstaterar Skogsindustrierna i årets andra upplaga av rapporten ”Så går det för skogsindustrin”.

Kartong ersätter plast för minskad klimatpåverkan

Publicerad 26 jun 2018 09:16

Flera globala företag har bytt eller prövar att byta material i sina presentkort – från plast till kartong. Sveriges största biografkedja, SF Bio, har tagit steget och byter ut alla sina kort.

Utbyggda massafabriken Östrand i drift

Publicerad 26 jun 2018 08:43

Produktionen i den utbyggda massafabriken Östrand startade planenligt under midsommarhelgen. SCA investerar 7,8 miljarder i anläggningen och projektet har genomförts inom budget och tidplan.

Preem och Setra samarbetar kring förnybara drivmedel

Publicerad 21 jun 2018 09:31

Preem och träindustriföretaget Setra utreder förutsättningar för att uppföra en gemensam produktionsanläggning för framställning av pyrolysolja, en förnybar råvara till biodrivmedel. Anläggningen planeras vid Setra Kastet sågverk i Gävle och beräknas vara färdigställd 2021.

6, 5 miljoner till forskning om skogen

Publicerad 14 jun 2018 08:35

Södras forskningsstiftelse har beslutat bidra med ytterligare 6,5 miljoner kronor till forskningsprojekt med koppling till skogsbruket och skogsindustrin. Nio olika projekt har beviljats bidrag.

Iggesund Paperboard varslar 150 anställda

Publicerad 13 jun 2018 15:40

Iggesund Paperboard, inom Holmenkoncernen, vidtar idag åtgärder för att säkerställa en effektiv verksamhet och långsiktig lönsamhet i Iggesunds bruk. Varslet är en del i ett effektiviseringspaket som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten.

Åtta av tio svenskar vill att värdefull skog skyddas från att huggas ner

Publicerad 12 jun 2018 12:27

Åtta av tio tillfrågade svenskar anser att det är viktigt eller mycket viktigt att skogar med höga naturvärden skyddas från avverkning – för varannan är det mycket viktigt. Två av tre svenskar anser också att sätt att bedriva skogsbruk på som riskerar att skada svensk skog och vatten borde förbjudas. Det visar en färsk SIFO-undersökning som genomförts på uppdrag av Världsnaturfonden WWF om svenskars inställning till den svenska skogen.

Stora Enso har invigt Europas största träfiberbaserade biokompositanläggning

Publicerad 4 jun 2018 15:22

Idag har Stora Enso invigt Europas största träfiberbaserade biokompositanläggning. Invigningen ägde rum i Hylte bruk, strax utanför Halmstad. Biokompositanläggningen invigdes av Stora Ensos VD & koncernchef Karl-Henrik Sundström, Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Hallands Landshövding Lena Sommestad och Stora Ensos chef för biokompositer Patricia Oddshammar. Det var drygt 150 gäster som deltog vid invigningen.

Första | | 1 ... 4 5 6 7 8 ... 160 | | Sista