Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 153 | | Sista

13 miljoner kronor till forskning mot skogsskador

Publicerad 22 jun 2017 08:34

I ljuset av pågående klimatförändringar behöver vi stärka skogsbruket i regionen så att råvaruförsörjningen inte hotas av ökande skogsskador från bland annat granbarkborre och bastborrar. Mittuniversitetet får nu 6 miljoner kronor ur EU:s strukturfonder för forskning om skogsskador och projektet har en total budget på 13 miljoner kronor.

Stora Enso stänger ner SC-pappersmaskinen (PM8) vid Kvarnsvedens bruk

Publicerad 22 jun 2017 08:08

I februari 2017 tillkännagav Stora Enso planer på att lägga ner produktionen vid pappersmaskin 8 (PM8) vid Kvarnsvedens bruk i Sverige på grund av strukturell nedgång av efterfrågan på tidningspapper i Europa. Igår stängdes PM8 ner permanent.

Michael Berggren utsedd till chef för Vallviks Bruk

Publicerad 21 jun 2017 09:54

Rottneros har utsett Michael Berggren till chef för Vallviks Bruk. Michael kommer närmast från Ahlstrom-Munksjö där han varit produktionschef på Aspa Bruk. Han tillträder senast den 21 september 2017 och kommer att ingå i Rottneros koncernledning.

Skogsindustrin välrepresenterad i Regeringens samverkansprogram Cirkulär och biobaserad ekonomi

Publicerad 19 jun 2017 09:19

Representanter från SCA, Stora Enso, Domsjö Fabriker och Skogsindustrierna finns med på listan för de 25 personer som ingår i samverkansprogrammet Cirkulär och biobaserad ekonomi.

RISE-medarbetare ska leda svenskt standardiseringsarbete inom massa och papper

Publicerad 14 jun 2017 12:16

Fredrik Aldaeus från RISE har utsetts till ny ordförande för SIS tekniska kommitté för standardisering inom massa och papper.

Stora Enso arrangerar guidade turer för allmänheten i sommar

Publicerad 14 jun 2017 12:03

I sommar har allmänheten möjlighet att besöka fyra av Stora Ensos svenska bruk. Det är Hylte bruk i Halland, Kvarnsvedens bruk i Dalarna, Nymölla bruk i Skåne och Skoghalls bruk i Värmland som öppnar upp portarna för allmänheten. I år fyller kartongbruket i Skoghall 100 år, vilket kommer uppmärksammas under guideturerna.

SCA avvecklar produktionsanläggning för mjukpapper i USA

Publicerad 8 jun 2017 08:33

För att ytterligare förbättra effektiviteten och stärka konkurrenskraften inom Professional Hygiene-verksamheten i Nordamerika, har SCA beslutat att avveckla produktionsanläggningen i Flagstaff, Arizona, USA.

Catrin Gustavsson blir chef för Innovation och Nya affärer i Södra

Publicerad 1 jun 2017 12:53

Catrin Gustavsson har utsetts till chef för Innovation och Nya affärer i Södra. Hon efterträder Laila Rogestedt och tillträder 1 augusti. Catrin Gustavsson kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Laget BARS från Nackademin vinnare i årets svenska upplaga av BillerudKorsnäs designtävling PIDA

Publicerad 29 maj 2017 13:27

Laget BARS från Nackademin i Stockholm tog hem totalsegern i den svenska upplagan av BillerudKorsnäs designtävling PIDA 2017. Bidraget är ett rese-kit innehållande små torra enheter av schampo, balsam, duschgel och lotion; något som förenklar säkerhetskontrollmomentet vid flygning. Förpackningen är gjord helt i kartong och är ett väldigt bra exempel på hur man kan utmana konventionella förpackningar inom skönhetssegmentet.

Södra gör spelapp för barn

Publicerad 29 maj 2017 13:10

I samband med deltagandet på Elmia Wood i juni kommer Södra att lansera en spelapp för barn - Grow Forest. Syftet med spelet är att skapa nyfikenhet kring skogsbruk och produkter från skogen med fokus på hållbarhet och innovation.

Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 153 | | Sista