Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 157 | | Sista

Rekordökning av el från skogen

Publicerad 26 okt 2017 13:40

Under januari-september har Södra levererat 15 gånger så mycket grön el till det allmänna elnätet jämfört med samma tidsperiod 2015. Leveransen motsvarar den totala elförbrukningen* hos 7 000 villor per år. Elen kommer av skogsråvara som förädlas vid Södras industrier.

70 miljoner till forskning om biomassa

Publicerad 26 okt 2017 13:35

Energimyndigheten satsar 70 miljoner kronor på ett nytt forsknings- och innovationsprogram ”Biomassa för energi och material”. Första utlysningen öppnar inom kort.

Tidigare vår ökar skogarnas kolupptag

Publicerad 24 okt 2017 11:00

Våren kommer åtta dagar tidigare numera jämfört med för 35 år sedan. Denna förändring ökar skogarnas förmåga att ta upp koldioxid från atmosfären. Det framgår av en ny forskningsstudie.

Apple och Tim Cook planterar träd i Iggesund - sätter Holmen på kartan över klimatsmart skogsbruk

Publicerad 24 okt 2017 10:15

Apple med VD Tim Cook är på Sverigebesök. Under torsdagen besökte han skogarna utanför Iggesund för att lära sig mer om hållbarhetsarbetet bakom förpackningarna till Apples produkter. På plats för att diskutera med Tim Cook fanns Holmenkoncernens VD Henrik Sjölund och Iggesund Paperboards VD Daniel Peltonen.

Stora Enso satsar på fjärrmätning av virke

Publicerad 18 okt 2017 16:00

Stora Enso Skog levererar årligen stora volymer virke till sina svenska industrier. Nu investerar företaget i modern digital teknik för att kunna automatisera virkesmätningen, effektivisera transporterna och få en högre kvalitet på informationen.

Olle Dahlin lämnar Rottneros AB

Publicerad 18 okt 2017 15:48

Olle Dahlin, VD för Rottneros Bruk AB och medlem av koncernledningen för Rottneros AB, lämnar sin befattning. Olle kommer att stanna och vara behjälplig med överlämning, dock som längst till 30 november.

Carina Berg provar på industrisanering på Delete i Världens tuffaste jobb

Publicerad 18 okt 2017 15:41

Industriserviceföretaget Delete som bland annat är verksamt inom massa- och pappersindustrin medverkar i kanal 5:s realityserie "Världens tuffaste jobb" med programledaren Carina Berg. Vill ni se hur det gick?

Maria Baldin ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra-koncernen

Publicerad 12 okt 2017 14:04

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018, kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Metsä Fibre Äänekoski kopplar upp sig

Publicerad 11 okt 2017 15:23

Bioprodukt- och bioenergiproducenten Metsä Fibre i Finland och ABB har tecknat ett avtal om att koppla upp ABB:s elektriska system som är installerade i Äänekoski bioproduktbruk till ABB Ability™ Collaborative Operations™ portfölj av lösningar. Lösningarna omfattar distansövervakning av de elektriska systemen med hjälp av molntjänster samt tillgång till ABB:s experter på distans dygnet runt. Syftet är att lyfta brukets prestanda och driftsäkerhet till en ny nivå.

Fjärrövervakning av bruk dygnet runt möjlig från ABB:s nya Collaborative Operations Center för massa och papper

Publicerad 11 okt 2017 15:15

Nyligen öppnade ABB det andra av tre planerade Collaborative Operations Center för massa och papper. Centret finns i Helsingfors och kommer att fungera som det centrala navet för experter och system som är utrustade med ABB-teknik. Det kommer att utnyttja ABB:s omfattande massa- och pappersexpertis så att det kan tillhandahålla verkligt datadrivna lösningar för kunderna genom distansuppkoppling, säker åtkomst till information om processprestanda samt teknisk support.

Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 157 | | Sista