Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 172 | | Sista

Stora Enso undertecknar globalt åtagande för att stoppa plastavfall

Publicerad 14 mar 2019 12:44

Stora Enso har skrivit under New Plastics Economy Global Commitment för att eliminera plastavfall och utsläpp vid källan. Det globala åtagandet och visionen om en cirkulär ekonomi för plast leds av Ellen MacArthur Foundation tillsammans med FN:s miljöprogram.

Stora Enso investerar i nästa generations förnybara, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara lösningar av formpressad fiber

Publicerad 14 mar 2019 12:34

Stora Enso investerar 5 MEUR i en ny produktionslinje och relaterad infrastruktur för att tillverka produkter av formpressad fiber vid bruket i Hylte. Tekniken för formpressad fiber gör det möjligt att tillverka cirkulära produkter, vilket innebär att de är förnybara, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara, samt inte innehåller någon plast.

Så föreslås 1,8 miljarder kronor delas bland Södras medlemmar

Publicerad 11 mar 2019 17:24

2018 gjorde Södra sitt bästa resultat någonsin med ett resultat om 4,5 miljarder kronor. Inför Södras årsmöten föreslår styrelsen en vinstdelning på 1,8 miljarder kronor till medlemmarna.

Värmländskt samarbete för hållbarhet

Publicerad 11 mar 2019 15:32

FBK/Löfbergs Arena, Nordic Paper och UMV har inlett ett samarbete i hållbarhetens tecken. Tillsammans hjälps de åt att fasa ut plast från matförpackningar i Löfbergs Arena.

Arctic Paper tecknar avtal om hållbar energiförsörjning i Munkedal

Publicerad 11 mar 2019 12:37

Arctic Paper har slutit ett 15-årigt avtal med Adven AB om hållbar energiförsörjning till koncernens pappersbruk i Munkedal. Avtalet säkerställer lägre, stabila och förutsägbara energikostnader och minskar koldioxidutsläppen.

Barnteater lär barn att sortera rätt med hjälp av kartong från Fiskeby

Publicerad 8 mar 2019 10:28

Fiskeby är med och sponsrar föreställningen ”Sortera mera med Trille, Trolle & Trall” som spelas för skolbarn i åldrarna 6-10 år under våren. Föreställningen kommer att sättas upp på skolor inom Norrköpings kommun. Fiskeby bridrar med kartongmaterial som barnen sedan lär sig att sortera på rätt sätt.

Studenter skapar framtidens förpackningar i BillerudKorsnäs årliga PIDA-tävling

Publicerad 7 mar 2019 09:40

Hur ser en hållbar och spännande förpackning ut år 2030? Under årets designtävling Packaging Impact Design Award (PIDA) lär vi få se många och innovativa svar på den frågan. I år uppmanar arrangören BillerudKorsnäs nämligen de deltagande studenterna att blicka in i framtiden och ta fram en nyskapande, funktionell och hållbar förpackning som ska lösa framtidens problem.

Höga betyg för Södras naturvård

Publicerad 6 mar 2019 09:56

Södras hänsynsuppföljningar fortsätter att visa goda resultat enligt företagets gröna bokslutsrapport. Såväl föryngringsavverkningar och gallringar håller fortsatt höga betygsnivåer trots ett år med extraordinära väderförhållanden. Samtidigt når koncentrationen av hänsyn nya höjder med ett resultat på 98 procent godkända ytor, det högsta betyget hittills.

Klimatsmarta och cirkulära - Svanen landar i förpackningsbranschen

Publicerad 6 mar 2019 09:46

Nu kan förpackningar för flytande livsmedel miljömärkas med Nordens mest kända miljömärke. Svanenmärket visar att förpackningen är bäst i klassen på miljö – bland annat för att den är gjord av hållbara råvaror, enkelt kan materialåtervinnas och inte får innehålla problematiska kemikalier.

Gunilla Saltin lämnar Södra

Publicerad 4 mar 2019 16:08

Gunilla Saltin, affärsområdeschef för Södra Cell, lämnar Södra för ett nytt uppdrag som teknisk direktör i förpacknings- och pappersföretaget Mondi med huvudkontor i Wien.

Första | | 1 ... 5 6 7 8 9 ... 172 | | Sista